maandag 27 september 2010

Garnalen met pittige linzen


Linzen worden al duizenden jaren gegeten. Toch zie je ze tegenwoordig niet meer zoveel terugkomen in recepten. Jammer, want als je ze juist combineert, zijn ze erg smakelijk. Probeer ze eens op deze manier, met garnalen. Door de sambal krijgt het gerecht een pittige bite.

Aan de slag
Verhit wat olijfolie in een pan en roerbak daarin een kleine, gesnipperde ui en een fijn gesneden chipolataworstje. Wanneer de ui glazig begint te worden, doe je 1 el sambal in de pan. Voeg hierna 400 gram linzen (vantevoren even omspoelen in het vergiet), een blik gepelde tomaten (met sap en al) en 150 gram geroosterde paprika (vers gemaakt of uit pot) toe. Dit laat je even sudderen zodat het geheel wat indikt.
Bestrooi 250 gram garnalen met (knoflook)peper en zout en gooi deze in de pan. Bak ze 5 minuten mee tot ze goed warm zijn. Tot slot roer je er eventueel nog 2 el verse, fijngesneden peterselie doorheen.

Dit gerecht serveer je met een lekkere, gemengde salade en grof (breek)brood met aioli. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen