zondag 19 september 2010

Gemakkelijke, maar heerlijke, chocolademousse


Ik ben dol op desserts met chocolade. Zo is chocolademousse altijd een succes. Met dit recept hoef je niet terug te vallen op kant en klare mousse, want het voorbereiden is zo gebeurd!

Aan de slag
Verwarm 100ml melk. Doe deze in een hittebestendige kom die je boven een pan met een laagje kokend water hangt. Hierin breek je 125 gram pure chocolade van goede kwaliteit. Smelt de chocolade in de warme melk (dit heet au-bain-marie).
Nadat alles gesmolten is, haal je de kom van de pan en laat je het mengesel iets afkoelen. Het moet wel vloeibaar blijven, dus roer regelmatig door! Wil je het afkoelproces versnellen, zet de kom dan in een teil of grote pan met (ijs)koud water.

Klop 200ml slagroom bijna stijf met 50 gram witte basterdsuiker. Vervolgens spatel je de slagroom voorzichtig (in twee of drie ronden) door het afgekoelde chocolademengsel.

Opdienen maar....
Voor je de mousse kunt serveren, moet deze minstens één uur opstijven in de koelkast. Dit is daarom ook een ideaal dessert om een dag vantevoren klaar te maken! Serveer de mousse in eenpersoonsschaaltjes en strooi er eventueel nog wat cacao of geraspte chocolade over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten