vrijdag 17 september 2010

Quiche met geitenkaas en spinazie


Ik ben dol op het bakken van quiches. Deze quiche valt op door zijn uitgebelanceerde smaken, alle ingrediënten komen tot hun recht. Daarnaast is het een schitterende, hartige taart om te zien. Doet het prima als lunchgerecht of zelfs hoofdgerecht met een lekkere salade. Daarnaast gebruik ik deze quiche ook graag als onderdeel van een hapjesbuffet of zelfs als hartig tussendoortje in een high tea!

De voorbereiding
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden Celsius. Bedek de bodem van je quiche- of taartvorm met bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Snij een grote ui fijn en bak die met wat olijfolie goudkleurig. Maak vervolgens een mengsel van 5 eieren, 100ml melk, 75 gram crème fraiche en peper en zout naar smaak. Er kunnen kleine klontjes ontstaan, dit hoort! Snij een stuk of 10 cherrytomaatjes in vieren, brokkel zo’n 100 gram geitenkaas in kleine stukjes en was vier flinke handen verse spinazie. Scheur de spinaziebladeren in kleine stukjes.

En bakken maar!
Verdeel de gebakken ui gelijkmatig over de bladerdeegbodem. Vervolgens leg je er zoveel mogelijk spinazie op, het moet net niet boven de rand van de vorm uitkomen. Voeg het eimengsel toe, gevolgd door de cherrytomaatjes en tot slot de geitenkaas. Bak de quiche in zo’n 30 tot 35 minuten goedbruin en laat hem minstens 10 minuten afkoelen voor je hem in stukken snijdt. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten