woensdag 26 januari 2011

Woensdag gehaktdag!


Het is een beetje ouderwets natuurlijk, woensdag gehaktdag. Dus waarom geen moderne twist geven aan die o zo bekende gehaktbal? Dit gehaktbrood is snel klaar en heerlijk van smaak. Ik geef er een recept bij voor een eenvoudige mosterdsaus. Dit gehaktbrood is overigens lekker met tuinboontjes en gebakken aardappeltjes, al dan niet in de schil.

Gehaktbrooddag!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een grote kom en voeg de ingrediƫnten toe: 500 gram rundergehakt, een fijngesneden ui, een geperst teentje knoflook, 5 handjes paneermeel, 3 eieren, 2 eetlepels grove mosterd, versgemalen peper, zout en (liefst versgeraspte) nootmuskaat. Kneed alles goed door elkaar en doe het mengsel in een ingevette cakevorm. Bak het brood zo'n 35 minuten in de oven tot het brood mooi goudbruin van kleur is.

Mosterd bij de maaltijd
Als het gehaktbrood in de oven staat, kun je een mosterdsausje maken. Verwarm 200 gram runderfond (van tablet, uit pot of vers). Voeg 200 ml slagroom toe en roer dit goed door elkaar. Laat de saus al pruttelend tot ongeveer de helft inkoken. Voeg 2 eetlepels mosterd toe en peper en zout naar smaak. Serveer de mosterdsaus bij het in plakken gesneden gehaktbrood!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten