vrijdag 28 januari 2011

Goudbruine, oer-Hollandse cake!


Net zoals het geval is met appeltaart, heeft ook iedereen zo zijn eigen recept voor cake. Daarom deel ik hierbij mijn recept voor een heerlijke, goudbruine en o zo Hollandse cake. Een plak warm uit de oven is natuurlijk al heerlijk. Maar je maakt er een echt feestwaardig gebakje van met een lepel (al dan niet zelfgemaakte) aardbeienjam en een toef slagroom!

In de mix....
Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 160 graden. Roer met een mixer 200 gram (zachte) boter, 200 gram kristalsuiker, een snuf zout en een theelepel citroenrasp tot een romige, lichtkleurige massa. Voeg vier eieren toe, maar doe dit één voor één en voeg het volgende ei pas toe nadat het laatste volledig in het beslag is opgelost.

Spatel met de hand (dus niet met de mixer) 200 gram bloem door het beslag en vul de vorm met het deeg. Bak hem een dik uur in de voorverwarmde oven tot de cake goudbruin en gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen