maandag 24 januari 2011

Winters met een Spaans temperamentvol tintje!


In deze koude wintermaanden zijn stamppotten, waaronder met zuurkool, erg populair. Maar je kunt nog veel meer lekkere dingen met deze wintergroente! Geef er bijvoorbeeld eens een temperamentvol Spaans tintje aan met deze ovenschotel. De schotel hoeft maar een kwartiertje in de oven, dus lekker snel op tafel.

Zuurkool anders....
Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook 300 gram farfalle (strikjespasta) gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij een chorizoworst van 250 gram in dunne plakjes. Halveer een bakje van 250 gram cherrytomaatjes. Bak de chorizo een paar minuten in een droge koekenpan. Voeg 500 gram (wijn)zuurkool, de tomaatjes en een bekertje van 200 gram creme fraiche toe.

Giet de pasta af en meng deze door het zuurkoolmengsel. Stort het geheel in een ovenschaal en bestrooi royaal met geraspte kaas. Zet de schaal ongeveer een kwartiertje in de oven tot het gerecht een goudbruin korstje heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen