zondag 10 oktober 2010

Oud brood? Maak broodpudding!


Oud brood over en trek in iets lekkers? Dat komt mooi uit! Oud brood leent zich, naast de bekende wentelteefjes, ook prima voor een overheerlijke broodpudding. Lekker bij de koffie, maar ook een prima dessert, al dan niet met een royale portie slagroom. Het gerecht is zowel met wit als bruin brood te maken, maar wit brood smaakt naar mijn persoonlijke mening toch het lekkerst!

Voorbereiden
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Doe 300 gram oud brood in een kom. Overgiet dit met een halve liter (lauwe) melk en 200 gram kristalsuiker. Laat het brood hier even in weken. Maak er hierna met je handen of een vork een dikke brij van.
Voeg 50 gram rozijnen, kaneel en vanillesuiker naar smaak en vijf losgeklutste eieren toe en meng alles goed.

En de oven in....
Stort het totale mengsel in een beboterede, ovenbestendige schaal. Bak de pudding zo'n 45 minuten tot hij gaar is. Keer de pudding om op een (bij voorkeur voorverwarmde) schotel voor je hem in stukken snijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen