dinsdag 19 oktober 2010

Leuke appetizer: romig preisoepje met makreel


Soms heb je zin om uit te pakken met een lekker voorgerecht. Iets wat niet te zwaar op de maag ligt bij voorkeur, zodat men genoeg trek houdt in het hoofdgerecht. Een soepje vooraf doet het daarom altijd goed. Dit is een heerlijke soep die verrassend gecombineerd wordt met gerookte makreelfilet. Een prima combinatie met een 'bite'.

Snij een pond prei in ringen en vier tenen knoflook in kleine plakjes. Smelt een flinke klont boter in een (soep)pan op laag vuur en bak hierin de prei en knoflook zo'n 10 minuten of tot de prei goed slinkt.
Voeg 750 ml water en een bekertje van 125 ml slagroom toe, roer goed door en breng het mengsel aan de kook. Roer vervolgens een bouillontablet (liefst tuinkruiden) toe en laat alles op laag vuur een kwartiertje pruttelen.

Opdienen maar
Ondertussen kun je de gerookte makreel schoon maken en de filet in grove stukken trekken. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en verdeel deze over de kommen. Verdeel de stukken makreel over de soep en dien heet op. Heerlijk met knapperig stokbrood en verse kruidenboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten