vrijdag 25 februari 2011

Pasta met paddenstoelen en spruitjes


Een pastagerecht is hier in huis altijd populair. Het is snel klaar, bijna iedereen lust het en je kunt naar hartelust variëren. Dit gerecht bevat een voor pasta enigszins ongebruikelijk, maar o zo Hollands, ingrediënt: spruitjes! Hou je niet van de lucht en smaak van spruitjes? Laat dat je niet tegenhouden, want de spruiten overheersen niet!

Snij 250 gram champignons in plakjes. Snipper een ui en 2 tenen knoflook. Kook 400 gram schoongemaakte spruitjes in circa 10 minuten net gaar en kook 150 gram pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook een minuut of drie. Voeg de champignons toe en roerbak alles tot de champignons gekleurd zijn. Voeg een snufje chilipoeder, zout en peper toe en roer vervolgens zo'n 100 ml creme fraiche door het mengsel. Voeg de gaar gekookte pasta en spruiten toe, evenals 2 volle eetlepels, fijn gesneden verse peterselie.

NB: voor een niet-vegetarische versie voeg je eventueel nog wat verse ham- of (gerookte) kipreepjes toe en laat je deze even meewarmen.

1 opmerking: