maandag 7 februari 2011

Oh la la: quiche met witlof en prei!


Met quiche kun je alle kanten op. De hartige taart leent zich voor een verscheidenheid aan ingrediƫnten, is ideaal als lunch en met een frisse, groene salade erbij maak je er ook zo een volledige avondmaaltijd van. Ik maak graag verschillende soorten quiche, maar dit is een persoonlijke favoriet die terug blijft keren in mijn keuken.

Met de Franse slag....
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bekleed een quichevorm met 5 plakken bladerdeeg (voor hartige taart). Snij 2 grote stronken witlof in repen en verwijder de harde kern. Snij een grote prei in ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en roerbak de witlof zo'n 2 minuten. Voeg daarna de prei toe en bak nog een minuut of 3. Draai daarna het vuur uit en laat iets afkoelen.

Maak ondertussen een mengsel van 2 eieren, 2 eierdooiers, 200 ml slagroom, 150 gram oude geraspte kaas, 150 gram hamblokjes en versgemalen zwarte peper. Verdeel het groentemengsel over de quichevorm en schenk er daarna het eiermengsel overheen. Zet de quiche zo'n 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de quiche een goudbruin korstje heeft.

1 opmerking: