woensdag 28 oktober 2009

Pasta met aubergine, tomaten en mozzarella


Een heerlijke pasta die luxe smaakt en oogt. Het lijkt of je er heel wat voor uit de kast hebt getrokken, maar in werkelijkheid draai je hem vrij snel in elkaar. Heerlijk met een rucola salade met geitenkaas.

Snij een grote, rijpe aubergine in blokjes van zo'n 1cm. Verhit een scheut olijfolie in de wok; zodra de olie heet is, doe je de aubergine erin. Snel omscheppen zodat de aubergine rondom bruin wordt. Bak ze een paar minuten en doe er dan 2 in plakjes gesneden teentjes knoflook en een grote gesnipperde ui bij. Wanneer alles een kleurtje krijgt, voeg je 2 blikken gepelde tomaten (met sap en al) en 2 eetlepels balsamicoazijn toe. Nadat je dit door hebt geroerd, breng je de mix op smaak met zout, peper en eventueel (let op: pittig) 1 of 2 verkruimelde, gedroogde chilipepertjes. Daarna laat je de saus een kwartiertje pruttelen.

Dit geeft je de tijd om ondertussen de pasta te koken. Penne of fussili is hier erg lekker bij. Wanneer de pasta klaar is (eventueel scheut olijfolie erdoorheen tegen het plakken), meng je die met de saus. Haal de pan nu van het vuur. Scheur een bol mozzarella in kleine stukjes en meng dit door het warme pastamengsel. Daarnaast kun je nog een handje in grove stukken gescheurde, verse basilicumblaadjes toevoegen. Meteen opdienen, eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.

Wijntip: ik dronk bij deze schotel een heerlijke Italiaanse Chianti. Een aanrader!

Bron: Jamie's Dinners van Jamie Oliver, 2004, Culinaire Boekerij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen