zondag 25 oktober 2009

Broccolistamppotje
Nu de dagen weer wat kouder en de avonden weer langer worden, is het wat mij betreft weer tijd voor stamppotten. Deze broccolistamppot is wellicht net wat anders dan je gewend bent, maar hier in huis een groot succes.

Voor 2 tot 3 personen schil je zo'n 750 gram aardappelen die je met een beetje zout in 20 minuten gaar kookt. Kook tegelijkertijd 750 gram in roosjes gesneden broccoli, eveneens met een beetje zout, in 10 minuten beetgaar. Stamp de broccoli met de aardappelen fijn en roer er 4 eetlepels crème fraiche door. Voeg daarnaast 1 rauw ei, een snufje (liefst versgemalen) peper en wat nootmuskaat door.


Hierna meng je er zo'n 50 gram oude, geraspte kaas (Old Amsterdam doet het erg goed hierbij) en 100 gram gemengde noten door. Het geheel gaat in een ovenschaal. Voordat je de schaal de oven in doet, strooi je er nog wat oude, geraspte kaas en een handje gemengde noten over. Even onder de hete grill tot de kaas gesmolten is en de stamppot een lekker, krokant bovenlaagje krijgt.Heerlijk met een bal gehakt of een lekkere verse rookworst. Voor een complete maaltijd kun je ook nog uitgebakken spekjes aan de schotel toevoegen, dan heb je meteen alles in één.Geen opmerkingen:

Een reactie posten